Shmutz

Befinner mig för övrigt i ett litet, pikant och lortigt drama.
Jag skulle kunna sitta upp till knäna i den utmanande lorten, denna stund, om jag hade haft någon som avlöste mig härhemma. Kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt.

Lättade mitt hjärta igår, trots att jag  försökte bita mig i tungan. Sade saker jag omedelbart ville ta tillbaka och äta upp, två gånger om.
Kom ut ur garderoben, som en sämre version av mig själv. Kanske släpade jag också ut någon annan, alla mina intentioner till trots.  
Möttes med en pity jag ville stampa sönder.  Hata pity.
Och sen, samma reflex som alltid, en desperat längan att tysta. Shysch eller döden. 
En minimal men märkbar förbättring i humöret efteråt.

Ungefär samtidigt som jag drabbades av skräck över att avslöjas bestämde jag mig för att den inte kunde bli så spicy som jag tänkt mig, den här bloggen. Paranoia has got a hold of me. Ack så tragiskt, men det står för mycket på spel.

I privatlivet så har jag däremot varit så ärlig att jag skrämt slag på mig själv. Varit mäkta generös med krydda. Jag tror väl någonstans att allt ska gå över när jag blir sambo igen ( läs: när jag får ligga igen ), vilket är om mindre än en vecka.  Att jag kan kosta på mig att dela en svacka, en övergående period.  Om en månad är allt jag numer kallar vardag annorlunda. Det borde väl även innefatta mig.

Flattery

Jag har av en och samma person fått två mycket specifika komplimanger.

Den första var att kalla mig en doppelganger åt den här franska aktrisen.Det vore ju trevligt förstås, men inte någon dead ringer, som man säger.  Även om jag kan se vad det är som spökar.

Den andra kan man ställa sig mer frågande till. Scenen utspelar sig i lekparken. Jag citerar ;

- Du är verkligen den enda mamman här, som ser ut att kunna vara beroende av heroin. Och det, är en komplimang.

Sommartoppen

Jag undrar varför jag aldrig exploderar. Blir galen. Ger upp. Tar igen.
Ingenting.  Det händer inte.
Kanske är det så att mitt liv inte längre är mitt eget längre, kanske känner jag så på riktigt.

Just nu är det enda jag känner : fear och loathing för min egen person.
Igår hade det kanske varit ett roligt inlägg om dekadens whatever, plus en övertydligt förklaring om vad som absolut inte hänt huvudpersonen. Någon konstig metafor om vad som faktiskt gjorde det.
Idag vill jag bara kura ihop mig på golvet och fortsätta känna mig varm och illamående, och gunga litet varsamt från sida till sida. Länge, och utan avbrott.  Tills det blir mörkt. Tror att jag numer kan vara den som längar efter solnedgången mest av alla i vårat avlånga land.

Jag skulle gå ut idag , såg fram emot det. Litet vuxentid, litet less primalskri och stress/smuts, borde vara glad.
(Jag borde framför allt inte vara sjuk sjuk sjuk i huvudet. Någon dag.)
 
Folk säger ibland att orden bara rinner ur dem, att de blir lika överraskade av dem som människan de är riktade emot.
Jag känner mig själv förnimma en känsla.  Som ett minne jag bäddar in i nån sorts fetvadd. Jag hör mig själv konvertera känslan till en tanke, och sedan hur den filtreras på trehundra olika led, till att bli något som jag inte förstår eller kanske ens vill, och komma ut på andra sidan som totalskruvad välmenande logik, och sedan säger jag det , på det sätt jag då anser bäst passande. Vilket det förresten sällan är. Kör över mig själv , och andra, med karma och ett  påhittat allas bästa. 
Kom på attt jag både är ond och feg. Sämsta tänkbara kombinationen, inte sant ?

Tänker på vad man förtjänar. Vem som får. Om man får. Så mycket prat om vad ,man-jag-du, förtjänar. Vad förtjänar jag, vem vet det? Vill jag ha vad jag förtjänar? Det driver mig till vansinnets rand, där jag framför min klassiska balansakt, med ett leende på läpparna.

GO patetiskt dravel som ingen förstår. I fell down a hole, and I liked it.


Galore

Idag släppte jag verkligen loss helvetets hundar , på tal om obehag. 
Började dagen med rätt så vardagliga och katartiska sysslor.
Slutade upp sen kväll med att skrapa den fullkomligt gräsliga färgen av mina köksluckor, som idioterna som tronade här innan mig målat med en vattenbaserad färg (faller av i små flagor), med en avbruten mattknivsspets som mätte 1,5 gånger 2 centimeter. Jag vet inte om ni inser djupet och vidden av  en sådan mission. Hur ont jag har i fingrarna.  
Att det är fullkomligt omöjligt borde däremot framgå rätt så klart.
Men så fort jag kom på tanken kunde jag inte skjuta upp det en minut till. Med eller utan lämpliga verktyg. Bättre än att gå loss på sig själv åtminstone.
Nu är det så fult att jag är om möjligt, ännu mer taggad. 
Imorgon ska jag köpa en ordentlig skrapa.

Ett prima exempel på saker man inte kan göra när man är sambo.
 

Paranoia

Nu börjar jag plötsligt tveka över den här bloggen. Över mitt behov av att lägga korten på bordet och sätta ord på saker och ting.
Tveka inför min tvärsäkerhet gällande anonymiteten, då speciellt den som lätt  vaporiseras så fort någon skulle få för sig att rota igenom en delad dator ,och lägga ihop ett och två. Det kräver i och för sig mer tid, motivation och kgb-anda än vad jag tror personen i fråga besitter, men jag trodde å andra sidan att folk var snyggare nakna än med kläder på ända upp i vuxen ålder.
Dessutom så kommer en person som redan vet om att den finns läsa just det här så fort det bjuds (hej!) , och förutom att fyllas av en känsla av förakt eller kanske bara ogillande, kanske få för sig att dela med sig av sin upptäckt. En annan kommer direkt att förstå att det är jag. Outa mig. Då skulle jag inte kunna fortsätta.
Således kommer personen att dela med sig iallafall, och tysta ned dem som får dela, och sedan så får jag leva med nån sorts skam jag aldrig ens får chansen att veta om, att jag borde känna. Eller åtminstone tveka, ständigt.
Så.
Det är inte jag !
Ok ?

Abstinence

Det är möjligt att jag gjort någon som är mig väldigt kär, besviken. Personen ifråga stållde sig frågande till huruvida han var på min fuck list eller inte, efter att jag råkat läcka om att det fanns en sådan. Borde vetat bättre.
En fuck list är en liten hop av namn på personer som man gärna skulle ligga blå och gula om man bara fick. Alternativt kunde/hade chansen. Viktigt att observera att det inte är alla hot people, utan bara de som man känner att man inte vill leva utan att ha provat på.

Men, iallafall,  inom kort så kommer en frontrunner på den infamösa listan faktiskt att landa i stockholmskrokarna.  Nummer har utbytts, ett möte kommer att ske. Däremot så kommer jag inte att dela the loving grace med personen ifråga. Har jag lyckats hålla mig hittills, tänker jag , så går det väl ett litet tag till.
Dessutom har det passerat så lång tid sedan vårt glory moment att det förhoppningsvis är för länge sedan begravet.  Kanske finns bara en härlig platonisk känsla av gemenskap kvar.
Kännandes mig själv väl, så kan jag däremot utan tvekan säga att jag säkert kommer att mjölka situationen och ta råmaterialet med mig hem för raffinering.
Beggars cant be chosers, you know.

Min goda vän sa att jag var störd. Jag vet visserligen om det , men sättet han sade det på implicerade störd på en helt annan nivå än den jag var beredd att gå med på. Detta av en person med inte helt sund syn på samlevnad. Hursomhelst, man ska inte gå i fällan.  Jag som är en mycket hemlighetsfull typ dessutom. Denna människors eviga längtan efter yip yap och förståelse kommer bli allas vårat fall.


Morph

Jag tog mig ut i världen idag. Inte bara för att köpa mjölk, eller posta brev, utan för att göra saker. Träffa människor. Gå med  i paraden och joina spektaklet .
Det hör till vanligheterna att jag isolerar mig då och då när jag inte är mitt bästa själv.
Framför allt för att jag känner mig motbjudande. Nästan så att jag förväntar mig en skock arga bönder med facklor utanför, som under hejrop bultar på porten och sjunger en sång om hur de ska dra ut monstret med svansen först.
Nära och väldigt kära får dock komma och hälsa på.
Instinktivt kände jag på morgonen att jag skulle vara tvungen att pimpa mig själv för att stå ut med all obehaglig offentlighet. Men det slutade med att jag inte orkade med tanken att bry mig, eller ens se mig själv i spegeln, så jag gick inte bara ut naturell utan även i ful oinspirerad outfit. Med flit, in spite och ren protest. Väl ute insåg jag att alla andra  också är fula, med mycket få undantag. Inte en högaffel i sikte.
Det var en lättnad men också litet av ett hån. Knappt så att de var värda min rebelliska fulstrejk. Jag antar att det betyder att jag kan komma och gå som jag vill nu.

Blev hänförd av hur mycket folk konsumerar. Inte bara på grund av lågkonjunkturen, utan över huvudtaget. Så många logotypade kassar. Så många fula plagg och meningslösa attiraljer.
Men jag är väl bara avundssjuk.


Tvivelsjuka

Min vän kom förbi imorse och tackade för ett,  jag citerar, otroligt befriande samtal. Jag kunde bara hålla med. På morgonen kände jag mig litet ny. Kanske förhoppningsfull eller litet renare.
Mitt libido som hållt sig på en oroväckande normal nivå ungefär lika länge som jag känt att min förmåga att sova börjat likna gemene mans, skakade av sig någon sorts dammtäcke.
Jag har setat och undrat, i vad det nu kan vara, ett par veckor på sin höjd, om jag var på väg att bli som folk eller var på väg ned i en depression. Inte helt lätt att veta.

Spenderade hela dagen inuti mig själv så fort jag fick tillfälle. Inte bokstavligt talat alltså. Längtade tills dess att jag fick vara i fred. Trängde rastlöst undan bilder av unspeakable, till förmån för ett vattenglas eller en bok eller liten leksak i plast. Försökte vara den milda modern så gott det gick.

Nu, sen kväll, och jag fick som jag ville. Det var inte nog såklart. För ensamt och plågsamt, och håret som ramlar ner  i nacken, vinden som blåser in genom fönstret, till och med min egen jävla hand vilandes på låret ger mig rysningar all over och får mig att glömma att andas.
Jag har redan slängt mig över all möjlig stimuli hushållet kan erbjuda. Ett glas vin, sjuhundra koppar kaffe, choklad, för många cigaretter. Väntar och tänker att snart går det över.
Repeterade repetitioner som jag i samma stund vet att jag bittert kommer att ångra innan dagen är ny. 
 
Eftersom ingen sorts remedy ramlar ned i min brevlåda inom överskådlig framtid, har jag svårt att veta vad som är vad. Som med mest allting. Vad som kan läkas tillsammans med min vardag. Vad som är en fix idé. 
Det finns tankar och bilder jag inte kunnat släppa.
En kropp lika hård som min. En skjorta. Ett ansikte som skiftar ifrån att inse allvaret, till en andlös spänd avvaktan, överraskning, och inte mer än ett vagt leende. En order. En väl detaljerad fortsättning, med varierande slut.
Vanligtvis byter jag ut bilderna med jämna mellanrum. Objekten har visserligen varierat, om än inte lika frekvent som tidigare, men de har en skrämmande sak gemensamt. De är inom räckhåll, och det har blivit själva sakfrågan.
Mina motiv är inte längre luddiga och flytande, och det känns olycksbådande.
Jag provocerade fram en intim gest, av en person som gjorde sitt allra bästa för att vara god och låta bli, häromveckan, utan att behöva säga ett ont ord förstås, och lika yr som det gjorde mig då, gör det mig ångerfull nu. Inte saken i sig, utan korruptionen. Faktumet att saken i sig inte rör mig i ryggen gör mig också lite illamående.

Or possibly, I just need to get layed.
Jag hoppas att det är så.
Måste sova nu. Alla andra alternativ är alltigenom dåliga.

Alfa

Inlägg ett, efter att ha setat på den nya adressen alldeles för länge.
Brist på tid och formuleringar och alldeles för höga ambitioner adderat på det. Nästan så att jag glömde bort vad den skulle vara.
Förlösande. Den andra sidan.  Den man aldrig behövde konfrontera i form av ett undrande ansikte över en kaffe på stamfiket, eller inom hemmets familjeporträttsbehängda  väggar.
Efter ett par glas improviserat rödvin och därtill hörande pladder ikväll känns det mycket lätttare. Tankarna kristalliserades och blev ord, uttalade och verkliga även om de färgades i en ton vi kan kalla Beaujolais.

De senaste timmarna blev en orgie i utande och specificerande, förklaringar, ursäkter, explicita och implicita exempel mig och min vän emellan. Sånt som man betalar en shrink för. Som man aldrig skulle stå ut med att lyssna på utan ekonomisk ersättning, alternativt älskar personen väldigt mycket. Det skulle vara ypperligt, inte minst för mig själv om jag kunde åminna mig de huvudsakliga riktlinjerna ur konversationen, men jag skulle inte satsa hela socialbidraget på att jag lyckas.

* Den beräknande (manipulativa, kallhammrade, dramatiserande, neurosen, whatever) personligheten. Det är mycket möjligt att de vanliga glada människorna saknar just det här draget. Vilket objektivt sett borde vara en bra sak. Att det är för att man inte analyserar situationen vidare, lägger ut fällor , testar tålamod, eller tänker sig in i framtida scenarions för- och nackdelar, som man kan väga 170 kilo,  tatuera in mytologiska väsen på armen,  ha på sig en magtröja och seriöst fundera på att köpa en älg av polyester iklädd tröja som det står I LOVE SWEDEN på , samtidigt som man pratar bebispråk med sin BF. Offentligt. Stolt. Missuppfatta inte nu, jättebra för dem, verkligen.

* Att acceptera den aparta sidan av sin personlighet. Embrace or not to embrace? Själv är jag övertygad om att det sitter i mitt blodomlopp, arvssynden , allt det där. Min vän trodde att det kanske hände någonstans på vägen. Mitt förhållningssätt  gör det lättare att ta mig igenom vardagen misstänker jag. Som ett påbud att komma över det bara. Gör det bästa av situationen. Vilket inte på något sätt betyder att jag har någon sorts drift att dela med mig.  Min omvärld ska nog förbli glatt ovetande om vad som pågår, inuti. You cant handle, the truth, som de säger i filmen. Dessutom gillar jag det fina. Jag och världen råkar bara ha olika åsikter om vad det fina består i och av, och jag är väl medveten om vems bollplan det är vi spelar på.

* S och M . I alla sina former. Varför känns det fortfarande som att det är litet fult , när varenda aftonblaskas relationsexperter kan uppmuntra både crossdressing och prostatamassage till uttråkade Per och Britt i Spånga?  Som  total dominator och switch hade vi utomordentligt intressat konversation, jag och min vän (som inte är totala freaks, vill jag inflika). Väl på tiden. Mycket kan man lista ut själv men det är de små detaljerna som är det intressanta. The daring vs. kontroll. De små pupillerna. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa mitt lilla dilemma. Tiderna bjuder inte mycket till frist, och som vi båda konstaterade : Det är det enda man inte kan be om. Samma ögonblick du yttrar orden , är förtrollningen bruten. Ett litet moment 22.

* Att ta tjuren vid hornen. I höst om jag fortfarande är vid mina sinnens fulla bruk, ska jag ta och hitta mig en terapeut. Jag behöver verkligen en fjärran åsikt. Jag vill ha den innan jag bestämmer mig för att äta piller igen. För egetligen vill jag ju inte det. Framför allt litar jag inte på mig själv, och mitt omdöme längre.  Vet inte vad som är realistiskt, normalt, vanligt eller kanske ens på riktigt. När jag får tid och slant över , är det jag som bokar in en tid och spiller mina bönor för någon stackars främmande människa. Horror att tänka på.

* The simple plan. När man väl skaffar sig den där stackars människan, kom vi överens om att det är den enkla lösningen eller ingen alls. Vilket är dumt, jag vet det.  Men jag förväntar mig mirakel. Vill ha en karta och kompass och ingen plågsam insikt , med tillhörande överdos tålamod. Jag vill ha instruktioner. En total motsägelse när jag inte vet vad jag själv vill. Men klart är ar ett svanhopp är att föredraga över kbt iallafall. Det är verkligen vedervärdigt, bara tanken.

* Den plågsamma frågan. I mitt fall: Vad skulle krävas, vad tror du behövs, hur tänker du att tillvaron skulle se ut för att du skulle känna tillfredställelse, lycka? I vännens, något snarlikt. Känns absurdt att erkänna för sig själv att man aldrig väntat sig någonting överhuvudtaget.  Aldrig ha drömt om ett bröllop, en karriär, ett barn, på allvar. Att det är därför man har ätit crap som skulle kunna få den bäste att krypa ihop i fosterställning, utan att röra en min. För att man var en cynisk bebis. Att ens bild av heaven är en rush. Extas. En tisdagseftermiddag av hysteriskta skrattsalvor och samförstånd. En överraskning. En meningslös stöld. Intimitet.

Nu, säng. Imorgon, möjligtvis ånger över att ha tryckt på posta. Men jag måste ju börja någonstans.. och jag ville inte glömma bort det här. Mycket bra konversation ikväll. Förlösande var ordet. Vi satte till och med ord på våran hemliga , outtalade överrenskommelse, vilken jag haft en del tvivel om. Nu är det klart som korvspad. Vi skonar varandra ifrån all disgrace. Perfekt, om du frågar mig.  En god vän. God natt.

RSS 2.0